B & B en Wandelcoaching

Wie is Maria

Wie is Maria?

Ik ben geboren in 1955 op een boerderij in Culemborg.

Daar leerde ik veel over de natuur en over dieren, al jong werd ik ingezet in het  bedrijf en haalde ik de eieren uit, voerde ik de kippen en zorgde voor de biggen, en werkte in de tuin voor mijn oma's huis.

Later kwam daar ook koeien melken bij, hooien en fruit plukken, er was altijd wat te doen op het boerenbedrijf .

Op mijn negende kreeg ik gitaarles, toen ik met mijn moeder, tante en zus op vakantie ging naar Spanje op mijn 13 e ontmoette ik een Spaanse jongen die ook gitaar speelde op het strand samen met een groepje jonge mensen om hem heen, ik vond het bijzonder om met hun muziek te maken.

Door hem ben ik Spaans gaan leren.

Op mijn 17  e  ging ik naar kunstacademie Artibus in Utrecht, op mijn 20 e besloot ik Culemborg te verlaten en in Utrecht te gaan wonen.

Doordat ik Spaans sprak kreeg ik een tip om te solliciteren naar een baan als stewardess bij de KLM.

Dit werk heb ik 39 jaar met heel veel plezier gedaan. Naast mijn parttime baan bij de KLM besloot ik een studie voor onderwijzeres te volgen op de Kees Boeke opleiding in Bilthoven.

Als onderwijzeres heb ik ruim 10 jaar gewerkt o.a op de Jenaplanschool in Leerdam.

Vanaf 1980 woon ik op de Diefdijk in Leerdam, in een natuurgebied waar ik mijn eigen groente en fruit in de tuin heb.

Vanaf 1992 volgde ik de opleiding Psychosociaal werker te Utrecht waar ik ook 2 jaar co trainer was voor de eerstejaars studenten die bezig waren met innerlijke groei.

Sinds 1991 heb ik gastouderbureau Rivierenkind opgezet, en coach ik met plezier vraag- en gastouders.

In 2018 volgde ik na de dood van mijn Spaanse man Ricardo de opleiding tot wandelcoach.

Ik geloof in de flow van het leven, dingen komen op je pad als je de ruimte kunt geven, en niet alles krampachtig naar je toe wilt trekken.

Inmiddels kan ik met trots zeggen dat ik volleerd ben in het omgaan met tegenslag, ik neem rust en tijd, zoek vaker de stilte op.

Als je achterover leunt gebeuren juist de meest bijzondere dingen.

Tijden van tegenslag zijn er om je wakker te maken.

Je komt als winnaar uit de strijd als je de moed hebt om in de spiegel te kijken. Ik heb geleerd dat mensen in staat zijn om mee te buigen als rietstengels in de wind.     

De natuur leert ons dat er seizoenen zijn. Een boom doet er niet moeilijk over als de bladeren vallen in de herfst, de winterkou met storm en regen over zich heen te krijgen, en dan in de lente weer in bloei te staan.    

Graag wil ik je uitnodigen om met mij te komen wandelen in het natuurgebied waar ik woon.

 

lieve groet,

Maria